LÄS OM BAMBUSTRUMPORNAS ALLA FÖRDELARfördelar bambu

Komfort och bambu.

Tyg eller stickat som är tillverkat av bambu är extremt mjukt. Den silkeslena känslan beror på att bambufibrerna är runda och släta och inte innehåller skarpa sporer som kan irritera huden. Det betyder att tyget blir otroligt mjuk och känns som den mjukaste bomull eller silke.

Antibakteriella och svampavvisande.

Bambufibrer innehåller en naturlig substans som ger antibakteriella egenskaper till materialet och detta ämne kvarstår även efter att fibrerna har bearbetats till tyg eller garn. Enligt en studie från den japanska Textile Inspection Association, är de antibakteriella egenskaperna hos tyg av ren bambu fortfarande 70% effektiva efter att ha tvättats 50 gånger. De antibakteriella egenskaperna som inte bara hjälper till att döda bakterier och sjukdomar är också effektiva för att förhindra dålig lukt.
Bambumaterial är också svampavvisande. Enligt Bamboo Home USA har en studie på 50 personer med fotsvamp bevisat att bära bambustrumpor, eliminerar fotsvamp helt utan biverkningar. Deltagarna i studien har upplevt mindre svåra svampsymptom efter två dagar och fullständig läkning inom sex dagar efter att ha använt bambustrumpor.

Hård hud reduceras.

En personlig erfarenhet är att hård hud också minskar avsevärt efter långvarig användning av bambustrumpor - även min fotterapeut trodde att jag hade behandlat mina fötter efter en vinter i slutna skor, men jag hade bara använt bambustrumpor. Min partner på nicetimes.dk har samma erfarenhet av hård hud. Han har verkligen haft problem med hård hud som sprack, vilket är otroligt smärtsamt - men det är nu mer än ett år sedan han hade dessa problem, tack vare bambustrumpor.

Temperaturreglerande.

Bambufibrer innehåller mikroskopiska hål som ger utmärkt ventilation. Dessa hål avger sval luft på sommaren och varm luft på vintern, vilket ger otroligt bekväm temperaturreglering. På grund av denna naturliga karaktär av bambu som tyg eller sticka, är det tre till fyra gånger mer absorberande än bomull. Svett absorberas och avdunstar snabbt vilket håller användaren sval och bekväm.

Allergivänlig.

Bambu är hypoallergen och är därför också lämplig för allergiker eller personer med känslig och lättirriterad hud.

Natur och miljö.

Bambu anses vara den snabbast växande växten i världen, där vissa sorter växer från 1-4 meter per dag! På grund av detta kan mer bambu skördas, och på kortare tid, och samtidigt i mindre utrymme såväl som helt utan användning av gödningsmedel. När en bambuväxt skördas, kan den skjuta igen och fortsätta skördas varje år utan att omplanteras. Bambuväxten är resistent mot sjukdomar och skadedjur, vilket gör det lätt att växa ekologiskt utan att använda bekämpningsmedel eller andra spraymedel som kan vara nödvändiga för andra växter. Om bambu (och bambu kläder) kasseras, är det 100% biologiskt nedbrytbart.

SE BAMBU STRUMPOR TILL DAM HÄR

SE BAMBU STRUMPOR TILL HERR HÄR

Bambu för din komfort och för miljön